5 Mart 2012 Pazartesi

Belki...

         Belki . İçimizde ki o büyük sorunun , asıl meselemiz olan, gündüzlerimizi geceye yazımızıda kışa çeviren o büyük sorunun gerçekten bildiğimiz cevabı değil de bilmek,duymak istediğimiz cevabı bize hiç değilse biraz annımsatarak ona biraz daha inanıp kendimizi biraz daha kandırmamızı sağlayan gerçek harflerden oluşan sahte cevap. Kişiliğimizin değişkenliğine bağlıdır aslında birazda bu kendini kandırma seçeneği . Kendimi ele alırsam ben UMUT sözcüğünü ilk babamdan daha sonra kitaplardan öğrendim ve yaşadığım sürece içersinde hiç bırakmadım ve bırakmayacağa benziyorum . Ama herşey umudun imkansızlaştığı noktaya kadar olmalı . Gerçekçi bir umudun varsa fani hayatın sona erip ahirete meraba dedikten sonra dahi sürmeli .
         İmkansızlaşmış umutlarımız bizi dibe çekmek için büyük bi azim ve gayretle uğraşır , çekerde . Bataklık gibidir ya çıkmaya çalışırsın daha çok batarsın ,çaresizsindir ,nefes aldığın her saniye senden birşey alır . İşin kötü yanı battığının farkında olmaman , kendini hala aylardır yağmır yağmamış bi çimenlikte ufak bi çamur kütlesine basmış ve sadece ayakkabının kenerının kirlenmiş ve senin onu temizlemeye çalışıyormuş gibi görmendir . Böyle bir durumda görüyorsun çünkü senin kendini çok iyi kandıracağın 'Belki' lerin var ..  
           Farkedersin daha sonra durumu , çimenliğin yalan olduğunu , dallarında yaprak kalmamış sana kibirle bakan ağaçlarla etrafının sarılı olduğu puslu ormanın içindeki gereksiz bataklıktasın artık . Ve kimse yoktur etrafında yine çaresiz , yine yanlız , yine kederlisin ve yine akşam..
        Boğazına kadar battın artık . Derken o puslu , karanlık ormanda bi ışık belirir , anlamaya çalışırsın heyecanlanırsın . Şaşkınlığın sürerken bir ip gelir o noktadan , bir halat . Ona o kadar sağlam sarılırsın ki bırakmaya niyetinin olmadığı çok açıktır.
      Çıkarsın o bataklıktan , kurtulursun . Bakarsın ve anlarsın o halat nerden gelmiş . O halat sana imkansız umutlardan sıyrılmış , gerçeğe gözlerini kapamamış , umudu yine kalbinde taşıyan ama yalan umutlara bulunduğu o kalpte zerre kadar yer vermeyen geleceğinden gelmiştir . O geleceğine halat misali sarıl ve onu asla terketme ...
      Ve dediği gibi büyük savaşçının , düşünürün : GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder